• 2011 Yaz Sezonu


    Yaz sezonunda ekrana gelmesi kesinleşen ve henüz kesinleşmeyen animelerle ilgili hazırladığım ufak bir rehber. Aşağıdaki rehberle ilgili görüş ve önerilerinizi re-l124c41+ üzerinden veya konuya yorum yaparak gönderebilirsiniz. 1.3MB boyutundaki resmi tam ekran görmek için üzerine tıklayabilirsiniz.


    Alfabetik tam liste

    Seriler:
    Appleseed XIII
    Tantei Opera Milky Holmes

    OVA:
    Air Gear: Kuro no Hane to Nemuri no Mori - Break on the Sky
    Appleseed XIII
    Baby Princess 3D Paradise 0 [Love]
    Carnival Phantasm
    Fairy Tail
    Hellsing Ultimate
    Kuttsukiboshi
    Saiyuuki Gaiden
    Valkyria Chronicles 3: Tagatame no Juusou
    VitaminX Addiction
    Yurumates wa?

    Filmler:
    Hayate no Gotoku!
    Heart no Kuni no Alice: Wonderful Wonder World
    Kokuriko Saka Kara
    Mahou Sensei Negima!
    Naruto Shippuuden: Blood Prison
    Pockemon Best Wishes!
    Sengoku Basara: The Last Party
    Sora no Otoshimono: Tokei Jikake no Angeloid
    Towa no Quon


    0 Görüş:

    Yorum Gönder

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

     

    Neden?

    Küçükken gazetelerin verdiği "noktaları birleştir" oyununu çözerdik, hatırlar mısınız? Noktaları birleştirdiğimizde bir hayvanın veya nesnenin şekli ortaya çıkardı. Edebiyatta bu noktalar darmadağındır. Okur bu noktaları istediği gibi birleştirir, yeni şekiller meydana getirip istediğini elde edebilir. Buna "özgür algı" diyorum. Sinemada ise bu noktalar zaten yönetmen tarafından birleştirilip içi de boyanmış bir şekilde önünüze sunulur. Siz perdede bir insan gördüğünüzde bu insanın gerçekten var olduğunu ve oyunculuk yaptığını bilirsiniz. Dolayısıyla beyniniz anlatılan konuyu bu insanın üzerinden yorumlamaya güdülenir ve anlatılanlar hangi türde (korku/fantastik/drama/komedi vb.) olursa olsun sizin aklınız senaryo aşamasında yazılan metni (edebiyat) yönetmenin anlatımında idrak etmeye yönelir. Buna da "tarifeli algı" diyorum.

    Animasyonda ise bu noktalar birleştirilmiş olmalarına rağmen içleri bomboştur. Meydana getirilmiş şeklin neyi sembolize edeceğine karar vermek sizin seçiminizdedir. Bir insanı izlerken onun yaşayan bir varlık, oyunculuk yapan bir aktör olmadığının bilincindesinizdir. Gördüklerinizin hiçbirinin gerçek olmadığını bilir, hepsinin bir çizerin elinden ekrana yansıdığının farkında olarak izlemeye devam edersiniz. Bu anlatım tekniği de anlatılan konuyla yakınlaşmanızı kolaylaştırır. Edebiyat kadar özgür olmasa da izleyiciyi sinemadan çok daha serbest bırakmakta ve hikayeyi ön plana çıkarmayı başarmaktadır. Buna henüz bir isim bulamadım, zaten bu yüzden izliyorum.

    Followers

    Sugoi