• 2012 Anime Bahar Sezonu


    Bahar sezonunda ekrana gelmesi kesinleşen ve henüz kesinleşmeyen animelerle ilgili hazırladığım ufak bir rehber. 1.45MB boyutundaki resmi tam ekran görmek için yeni sekmede açabilirsiniz. Her türlü görüş, öneri ve gördüğünüz hatalar için re-l124c41+ üzerinden veya konuya yorum yaparak bana ulaşabilirsiniz.


    Alfabetik tam liste

    Seriler:

    Accel World
    Acchi Kocchi
    AKB0048
    Arashi no Yoru ni: Himitsu no Tomodachi
    Cardfight!! Vanguard 2
    Eureka Seven Ao
    Fate/Zero - 2. yarı
    Fushigi no Umi no Nadia Digital Remaster
    Gakkatsu!
    Ginga e Kickoff!!
    Haiyore! Nyaruko-san
    Hiiro no Kakera
    Hyouka
    Jewelpet Kira Deco!
    Jormungand
    Kimi to Boku 2
    Kore wa Zombie Desuka 2
    Kuroko no Baske
    Medaka Box
    Naruto SD: Rock Lee no Seishun Full-Power Ninden
    Natsu-iro Kiseki
    Nazo no Kanojo X
    Ozuma
    Phi Brain: Kami no Puzzle 2
    Pretty Rhythm: Dear My Future
    Saint Seiya Omega
    Sakamichi no Apollon
    Saki: Achiga-hen - Episode of Side-A
    Sankarea
    Sengoku Collection
    Shiba Inuko-san
    Shining Hearts: Shiawase no Pan
    Shirokuma Cafe
    Tasogare Otome x Amnesia
    Tsuritama
    Uchuu Kyoudai
    Upotte!!
    Yurumates
    Zetman


    OVA:

    A-Channel + smile
    Ai Mai! Moe Can Change!
    Amagami SS Plus
    Another
    C3: Cube x Cursed x Curious
    Fate/Zero
    High School DxD
    High Score
    Holy Knight
    Kidou Senshi Gundam Unicorn
    Kimi no Iru Machi
    Kobato
    Kore wa Zombie Desuka
    Lupin Ikka Seizoroi
    Maken-Ki!
    Mirai Nikki
    Nekogami Yaoyorozu
    New Prince of Tennis
    Rurouni Kenshin: Shin Kyoto Hen
    Seitokai Yakuindomo
    Shijou Saikyou no Deshi Ken`ichi
    Thermae Romae
    Un-Go
    Yondemasu yo Azazel-san


    Filmler:

    Detective Conan Movie 16: The Eleventh Striker
    Deva Zan
    Eiga Precure All Stars New Stage: Mirai no Tomodachi
    Gothicmade: Hana no Utame
    Momo e no Tegami
    Niji-iro Hotaru: Eien no Natsuyasumi
    Scryed Alteration
    Strike Witches
    Uchuu Senkan Yamato 2199


    6 Görüş:

    1. Saint Seiya'nın filmi için sabırsızlanıyorum! Ve Omega'yı da büyük bi' merakla bekliyorum tabii.

      YanıtlaSil
    2. Neregate'nin kine benzemiş hoş olmuş :) Ama daha iyi bir işçilik olsa daha iyi olurdu :) Çeviriden bahsetmiyorum mesela filmlerde sol alttaki iki tanesinin afişi belirli bir piksel çerçevesine sıkıştırılmaktan görüntü kaybına uğramış. Ovalarda kullanılan afişler kaliteli olmamış bence bir de afişleri direk koymak yerine çerçeveleyip biraz süsleyebilirsiniz bence bu resmi :) Eğer resim biraz daha büyütüsel afişlerin boyutları az daha büyük olup kaliteli, oranlı olsa, direk düz kağıda yapıştırılmış gibi olmasa bence neregate ile kapışabilecek derecede iyi olabilir :) Gene neregate'de ki gibi fan art tarzında resimleri araya serpiştirebilirsiniz. Deviantart, animepaper, wallpaperhere'da anime bölümü iyi kaynaklar olabilir :)

      YanıtlaSil
    3. Hah, çok iyi yorum :) Eline ve bu kadar dikkatli incelediğin için de gözüne sağlık.

      Ben hem Photoshop özürlü hem de renk uyumu konusunda ciddi anlamda cahil biri olduğum için bundan daha iyisini yapmaya çalışsam da ancak bu kadarını çıkarabiliyorum. Göze hoş gelmediğinin ve biraz "basit" göründüğünün farkındayım ama dediğim gibi elden bu kadarı geliyor.

      Her türlü yardım teklifine açığım. Örneğin, yaz sezonu rehberi için bu dediğin güzellemeleri yapmak ister misin? Eğer istersen animedyum@gmail.com bir mail at, psd'yi göndereyim veya sen sıfırdan kendi istediğin gibi bir tasarım da yapabilirsin. Metinler ve şablon hazır, fırsat buldukça güncelliyorum ama nihai sonuç yine buna yakın bir şey olacak.

      YanıtlaSil
    4. İnan o kadar çok isterdim ki fakat bu sene lise sonum ve şu an başımı nadir olarak kitaplardan kaldırdığım anlardan bir an :D 24 Haziran'da Fen Lys'me gireceğim ardından yardım etmek isterim elimden geldiğince hatta bir grafik tablet alıp çizim bile yapabilirim :) An itibariyle imkansızdan daha düşük bir ihtimal yardım etme imkanım :( Gene de teklifinizi unutmayacağım 24 Haziran'dan sonra başınıza ekşiyebilirim :D. Kolay gelsin :)

      YanıtlaSil
    5. Kolay gelsin, sınavlarda başarılar. Temmuz sonu gibi büyük ihtimal sonbahar sezonu için böyle bir çalışma yapmam gerekecek. O dönem geldiğinde (veya müsait olursan daha da önce) beklerim.

      p.s. "Siz" bende kaşıntı yapıyor, "sen" iyidir :)

      YanıtlaSil

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

     

    Neden?

    Küçükken gazetelerin verdiği "noktaları birleştir" oyununu çözerdik, hatırlar mısınız? Noktaları birleştirdiğimizde bir hayvanın veya nesnenin şekli ortaya çıkardı. Edebiyatta bu noktalar darmadağındır. Okur bu noktaları istediği gibi birleştirir, yeni şekiller meydana getirip istediğini elde edebilir. Buna "özgür algı" diyorum. Sinemada ise bu noktalar zaten yönetmen tarafından birleştirilip içi de boyanmış bir şekilde önünüze sunulur. Siz perdede bir insan gördüğünüzde bu insanın gerçekten var olduğunu ve oyunculuk yaptığını bilirsiniz. Dolayısıyla beyniniz anlatılan konuyu bu insanın üzerinden yorumlamaya güdülenir ve anlatılanlar hangi türde (korku/fantastik/drama/komedi vb.) olursa olsun sizin aklınız senaryo aşamasında yazılan metni (edebiyat) yönetmenin anlatımında idrak etmeye yönelir. Buna da "tarifeli algı" diyorum.

    Animasyonda ise bu noktalar birleştirilmiş olmalarına rağmen içleri bomboştur. Meydana getirilmiş şeklin neyi sembolize edeceğine karar vermek sizin seçiminizdedir. Bir insanı izlerken onun yaşayan bir varlık, oyunculuk yapan bir aktör olmadığının bilincindesinizdir. Gördüklerinizin hiçbirinin gerçek olmadığını bilir, hepsinin bir çizerin elinden ekrana yansıdığının farkında olarak izlemeye devam edersiniz. Bu anlatım tekniği de anlatılan konuyla yakınlaşmanızı kolaylaştırır. Edebiyat kadar özgür olmasa da izleyiciyi sinemadan çok daha serbest bırakmakta ve hikayeyi ön plana çıkarmayı başarmaktadır. Buna henüz bir isim bulamadım, zaten bu yüzden izliyorum.

    Followers

    Sugoi