• 2011 Bahar Sezonu


    Bahar sezonunda ekrana gelmesi kesinleşen ve henüz kesinleşmeyen animelerle ilgili hazırladığım ufak bir rehber. 1.9MB boyutundaki resmi tam ekran görmek için üzerine tıklayabilirsiniz. Bazı eksikler bulunmakta ama bu saatten sonra değiştirmek istemedim.


    Alfabetik tam liste:

    Appleseed XIII
    Danball Senki
    Hyouge Mono
    Kampfer: Fur die Liebe
    Pretty Rhythm: Aurora Dream
    Ring ni Kakero 1: Sekai Taikai Hen
    Shouwa Monogatari
    Tono to Issho: Gantai no Yabou
    Yuu Gi Ou! Zexal


    7 Görüş:

    1. Süper olmuş, ellerine sağlık ;)

      YanıtlaSil
    2. Bu kadar hızlı yorum beklemiyordum. Teşekkür ederim :)

      YanıtlaSil
    3. Şeyi sormak istiyorum, belki benden daha fazla bilgin vardır. Baka to Test to Shoukanjuu'nun 2. sezonu hakkında herhangi bir bilgi var mı? Gelecek ama ne zaman? :)

      Valla en beğendiğim komedi serisi oldu, her bölümü kahkahalar atarak izlemiştim^^

      YanıtlaSil
    4. Bir sürü yorum yapılmış ama sanırım en güvenilir olanına göre yaza gelecekmiş. Ben izlemedim. Ne üzerinedir, nasıl güldürür? Biraz anlatır mısın :)

      YanıtlaSil
    5. Baharda bekliyodum ama yaz da olur. Sonbahara kalmasın :)

      Blogumda hakkında yaz yazmıştım. Linkini vereyim: http://goo.gl/te6Ws

      Okuyabilirsin buradan, ayrıca benimn blogumdur :)

      Tek diyeceğim kesinlikle izlemeni isterim. Ben inanılmaz komik bulmuştum :)

      YanıtlaSil
    6. "Karakterler"e kadar olan kısmı okudum, baktım tadı kaçıyor gibi oldu hemen indirmeye başladım. Blogundan haberdardım, ilk yorum yaptığın gün takibe almıştım. İzleyip bir şeyler yazmaya çalışacağım en kısa sürede :)

      YanıtlaSil
    7. Cidden çok faydalı bir liste olmuş. Teşekkürler...

      YanıtlaSil

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

     

    Neden?

    Küçükken gazetelerin verdiği "noktaları birleştir" oyununu çözerdik, hatırlar mısınız? Noktaları birleştirdiğimizde bir hayvanın veya nesnenin şekli ortaya çıkardı. Edebiyatta bu noktalar darmadağındır. Okur bu noktaları istediği gibi birleştirir, yeni şekiller meydana getirip istediğini elde edebilir. Buna "özgür algı" diyorum. Sinemada ise bu noktalar zaten yönetmen tarafından birleştirilip içi de boyanmış bir şekilde önünüze sunulur. Siz perdede bir insan gördüğünüzde bu insanın gerçekten var olduğunu ve oyunculuk yaptığını bilirsiniz. Dolayısıyla beyniniz anlatılan konuyu bu insanın üzerinden yorumlamaya güdülenir ve anlatılanlar hangi türde (korku/fantastik/drama/komedi vb.) olursa olsun sizin aklınız senaryo aşamasında yazılan metni (edebiyat) yönetmenin anlatımında idrak etmeye yönelir. Buna da "tarifeli algı" diyorum.

    Animasyonda ise bu noktalar birleştirilmiş olmalarına rağmen içleri bomboştur. Meydana getirilmiş şeklin neyi sembolize edeceğine karar vermek sizin seçiminizdedir. Bir insanı izlerken onun yaşayan bir varlık, oyunculuk yapan bir aktör olmadığının bilincindesinizdir. Gördüklerinizin hiçbirinin gerçek olmadığını bilir, hepsinin bir çizerin elinden ekrana yansıdığının farkında olarak izlemeye devam edersiniz. Bu anlatım tekniği de anlatılan konuyla yakınlaşmanızı kolaylaştırır. Edebiyat kadar özgür olmasa da izleyiciyi sinemadan çok daha serbest bırakmakta ve hikayeyi ön plana çıkarmayı başarmaktadır. Buna henüz bir isim bulamadım, zaten bu yüzden izliyorum.

    Followers

    Sugoi