• İzlenimler - Nisan(5) - Astarotte no Omocha, Hoshizora e Kakaru Hashi, Kami nomi zo Shiru Sekai 2, Seikon no Qwaser 2, Toriko, Yondemasu yo Azazel-san


    Bu sezon çıkacak 50 animenin hepsinin ilk bölümlerini izlemeye çalışıyorum ama bundan sonra yeni postlar açmak yerine bunun ardına ekleyeceğim.

    Astarotte no Omocha!

    Alfheimr’in ortaçağdaki fantezi dünyasında erkeklerin rüyalarına giren Prenses Astarotte Ygvar 10 yaşına basmıştır. Onu bekleyen yıllar göz önüne alındığında erkeklerden oluşan bir hareme ihtiyaç duyulmaktadır. Güzelliğini koruyabilmesi ve soyunun devamı için oluşturacağı haremdeki erkeklerin Sauzfryma (meni) adı verilen bir sıvıyı bünyelerinde bulundurmaları gerekmektedir. Lakin prensesimiz erkeklerden tiksinmekte ve ancak erkeklerden biri insan olursa haremi kurmayı kabul etmektedir. Naoya’nın bu büyülü dünyaya getirilmesiyle hikaye başlar. Çizimler vasat, sıkıcı chibiler mevcut ve 10 yaşındaki bir kızı böyle muhabbetlere sokarak yakalanmak istenen atmosfer hiç benim kalemim değil.

    Denpa Onna to Seishun Otoko

    Liseye giden Niwa Makoto ailesi iş gezisinde olduğu için teyzesiyle yaşamaktadır. Uzaylı olduğunu iddia eden gizemli kuzeni Touwa Erio ile de burada tanışır. Kızın en sevdiği yiyecek pizzadır. 6 aylığına kayıp olan ve sonra denizde bulunan Erio bu süre zarfında neler yaşadığını hatırlamamakta ama uzaylıların bir parmağı olduğunu düşünerek oturduğu mahalleyi turlamaktadır. Yönetmen koltuğunda Miyamoto Yukihiro ama ismi tanımasanız bile bölümü izlerken yakın zamandaki başka bir seriye fazlasıyla andırmasından Miyamoto'nun daha önce ne yönettiğini çıkarabilirsiniz: Arakawa Under the Bridge. Aynı zamanda Madoka'nın da başında olan yönetmen Arakawa'dan fazla uzaklaşmamış. Yine tuhaf bir kız, yine onu önce garipseyip sonra büyülenen bir oğlan, muhtemelen eklenecek ilginç yan karakterler... Bilmiyorum, konu beni fazla sarmadı, mizah desen hiç güldürmedi.

    Hidan No Aria

    Silahlı dedektiflerin (Butei) silah kullanmayı öğrendikleri Tokyo Butei Lisesi’nde geçmektedir. Özel bir yeteneği olan Kinji Tooyama bu yeteneğini sakin bir yaşam geçirmek için kendine saklamaktadır. Lakin okula gittiği bir gün yaşadığı bombalanma olayından sonra okulun en güçlü Butei’si H. Aria Kanzaki ile karşılaşır. Özellikle bölümün ilk yarısındaki embesil ötesi kız beni daha yolun başında bu seriyi izlemekten vazgeçirdi. Kendisine teşekkür edildiği için heyecanlanıp salak saçma tepkiler veren bu karakter olmasa, çizimlere hiç değilse biraz özen gösterilse, kendileriyle dalga geçmek için kullandıkları açılıştaki aksiyon sekansı bu kadar burnumuza sokulmasa... kısacası bu anime hiç çekilmese belki sevebilirdim. Aşırı derecede sıradan bir şeyler izlemek istiyorsanız Hidan No Aria keyifli vakit geçirmenizi sağlayacaktır.

    Hoshizora e Kakaru Hashi

    Kazuma Hoshino ve ailesi küçük kardeşinin sağlığı için başka bir şehre taşınır. Okulun ilk gününde tanıştığı Ui Nakatsuwa yeni okuluna gidebilmesi için ona yardım eder. Yolda giderlerken Kazuma’nın ayağı takılır ve Ui’yi yanlışlıkla öper. İşin beteri Ui’nin arkadaşı Ibuki Hinata tüm bu olanları görür. Yerel bir tapınaktaki rahibin kızı Madoka ve 3. sınıfa giden Tsumugi ile tanışan Kazuma’nın ilk günü bu kadar curcunalı geçmişken geri kalan günleri nasıl olacaktır? Çizimler sıradan, esprilerse iyice sıradan. Komedi ve Ecchi birleşince aklınıza ilk gelen espriler mevcut: Erkek/Kız çıplak görünmesi, erkeğin kızın üstüne düşüp tam dudaklarına konması vs. Daha ilk bölümden bunları sıraladıklarına göre hiçbir yenilik getirmeyecekler.

    Kami nomi zo Shiru Sekai 2
    [The World God Only Knows 2]

    Manglobe tarafından uyarlanan popüler Kaminomi mangasının 2. sezonu. Keima Katsuragi gözü doymayan bir oyuncudur ve okulda “Otamega”, sanal dünyadaysa “Zapt Eden Tanrı” olarak ün salmıştır. Bir gün kızları zapt etmesi için ona teklifte bulunan bir mektup alır. Bunu bir meydan okuma olarak algılar ve kabul ettiğinde karşısında Cehennem’den gelmiş Elsee’yi bulur. Kızların içine girmiş ruhları yakalamada Elsee’ye yardım etmeyi kabul eden Keima birçok ruha aşık olur ki bunlardan biri de 1. sezon sonundaki Shiori’dir. Bunun abisini de sevmemiştim, kardeşini de sevemedim.

    Seikon no Qwaser 2

    Moe, ecchi, chibi, koca memeler, silme hatun dolu bir kadro... 2010'da yayınlanmış ilk sezonun devamı niteliğinde devam eden Seikon No Qwaser'in konusu nedir, ilk bölümü izledikten sonra bile anlamadım. Yani çok da dikkatimi vererek her satırı okumaya çalışmadım. Özellikle toplanmış kızların her birinin saçlarını farklı renkte yapmaları en büyük numaraları gibi geldi. Gerçi bölümün açılışında benim gibi seriye yabancı olanlar için bambaşka bir sahne mevcut. Magdalena of Thunder diye bir şeyi arayan Sasha önüne gelen hatunu emmektedir. Evet, bildiğiniz oral seks yapar. Çoğu sahne buhar efektleriyle sansürlendiği için sanmıyorum türün meraklıları bile keyif alabilsinler. Borderline Hentai'ler benim zaten hiç ilgimi çekmiyor.

    Toriko

    Toriko dünyasında yemeğin tadı ve dokusu çok önem taşımaktadır. Leziz ve zengin malzemeler dünyanın en tehlikeli yerlerinde yetişmektedir. Bir gurme aşçı olan Toriko muhteşem yetenekleri sayesinde yırtıcı, tehlikeli ve az bulunan hayvanları avlayarak kusursuz akşam yemeğini tamamlamaktadır. Sıska ve çekingen bir şef olan suç ortağı Komatsu yemek sanatında eğitim görmüştür. Toriko’nun azametinden etkilenir ve bu yolculukta ona katılır. Shounen denince aklınıza gelen ne varsa bu animede bulunmakta. Bir süper güçlü kahraman, her taraftan çıkan devasa canavarlar, pısırık bir yan karakter. Bir de güzel bir hatun eklediler mi her şey plana göre gidebilir. Bu tür animeler kesinlikle bana göre değil, shounenciler içinse herhalde bulunmaz bir nimet olacaktır.

    Yondemasu yo Azazel-san

    Müşterilerinin taleplerini yerine getirmek için çalışan dedektif Akutabe bu davaları çözmek için cehennemden iblisler çağırmaktadır. Akutabe bir gün pek popüler olmayan Azazel'i çağırır ve asistanı Sakuma ile iblisin pestilini çıkarır. İşi bittikten sonra da Azazel'in anlaşmasını ofiste yarı zamanlı çalışan Sakuma'ya devreder. Sakuma bu ofisin nasıl çalıştığını bilse de kendi gözleriyle bunu tecrübe etmek onun için çok zor olacaktır. Benim için sürpriz yumurta oldu bu seri. İlk bölüm 12 dakika sürmesine rağmen güldürmeyi başardı. Biraz müstehcenlik, biraz ani tepkiler, Akutabe'nin karizma ve gaddar duruşu, konunun ilginçliği şimdilik beni cezbetti. İkinci bölümle birlikte karar veririm ama büyük ihtimalle fansub konusunda sıkıntı yaşayacak bir seri.

    0 Görüş:

    Yorum Gönder

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

     

    Neden?

    Küçükken gazetelerin verdiği "noktaları birleştir" oyununu çözerdik, hatırlar mısınız? Noktaları birleştirdiğimizde bir hayvanın veya nesnenin şekli ortaya çıkardı. Edebiyatta bu noktalar darmadağındır. Okur bu noktaları istediği gibi birleştirir, yeni şekiller meydana getirip istediğini elde edebilir. Buna "özgür algı" diyorum. Sinemada ise bu noktalar zaten yönetmen tarafından birleştirilip içi de boyanmış bir şekilde önünüze sunulur. Siz perdede bir insan gördüğünüzde bu insanın gerçekten var olduğunu ve oyunculuk yaptığını bilirsiniz. Dolayısıyla beyniniz anlatılan konuyu bu insanın üzerinden yorumlamaya güdülenir ve anlatılanlar hangi türde (korku/fantastik/drama/komedi vb.) olursa olsun sizin aklınız senaryo aşamasında yazılan metni (edebiyat) yönetmenin anlatımında idrak etmeye yönelir. Buna da "tarifeli algı" diyorum.

    Animasyonda ise bu noktalar birleştirilmiş olmalarına rağmen içleri bomboştur. Meydana getirilmiş şeklin neyi sembolize edeceğine karar vermek sizin seçiminizdedir. Bir insanı izlerken onun yaşayan bir varlık, oyunculuk yapan bir aktör olmadığının bilincindesinizdir. Gördüklerinizin hiçbirinin gerçek olmadığını bilir, hepsinin bir çizerin elinden ekrana yansıdığının farkında olarak izlemeye devam edersiniz. Bu anlatım tekniği de anlatılan konuyla yakınlaşmanızı kolaylaştırır. Edebiyat kadar özgür olmasa da izleyiciyi sinemadan çok daha serbest bırakmakta ve hikayeyi ön plana çıkarmayı başarmaktadır. Buna henüz bir isim bulamadım, zaten bu yüzden izliyorum.

    Followers

    Sugoi