• Kuroko no Basuke - 03



    Artık eminim. Bu seriyi yazan, çizen, yöneten, seslendiren biri veya birileri mutlaka NBA ve sokak basketbolu kültürüne hakimler. Sahada ve saha dışında efsane trash talk dönüyor. Sporcular arasında sürekli bir atışma var, sahada da bu atışmaların cevabı. Daha henüz bizim takımı (Seirin) benimseyecek kadar tanımıyoruz, dolayısıyla rakipleri de pek rakip gibi görmüyoruz ama bu sataşmalarla birlikte işimiz kolaylaşıyor.

    Kuroko eski takım arkadaşına, Kagami ise daha şimdiden gözüne kestirdiği en büyük rakibine, yani Kise'ye karşı parkeye çıkıyorlar. Kise'nin koçunun küçümser tavırları Kagami'nin potayı söken smaçıyla (vay hayvan!) birlikte bir tarafına kaçıyor. Üstüne Kuroko'nun verdiği ayar da tuz biber ekince tam sahaya ve as kadrolara geçiliyor. Neyse ya, maçı anlatmaya niyetim yok zaten.

    Bu seri şu kısacık üç bölümde gazın ve eğlencenin kralını yaşatmaya devam ediyor bana. O heyecana girmişken ve bölümün ne ara bittiğini fark edemezken hep aynı formülü (Fix giriş + OP + geçen haftanın özeti derken 3 dakikayı yemesi) uygulamasına ise sinir oluyorum. Bölümün her bir saniyesi çok değerliymiş gibi geliyor. Aslında KnB, maçlarda geçen süre ile bölümde geçen süre arasındaki dengeyi koruyarak bu değeri muntazaman katmayı başarıyor. Bu denge sayesinde de maçın içine kolaylıkla girebiliyorum. Bir spor serisinden daha ne beklenebilir ki! Karakterlere de okkalı altyapılar biçerse zaten güzel animasyonuyla leziz müzikleri gerisini halleder.

    4 Görüş:

    1. 25 bölüm gözüküyor myanimelist te.
      major gibi devam sezonları gelir mi?

      YanıtlaSil
    2. Eğer yeterli ilgiyi görürse devam edecektir zira manga almış başını gitmiş durumda. 25-26 bölümde yetişmeleri zor gözüküyor.

      YanıtlaSil
    3. Seri gerçekten harika gidiyor.Mangasına başlasammı diye sürekli düşünüyorum ama başlarsam aynı tadı alabilrimiyim animesinden bilmiyorum.Ama hikayenin devamını da çok merak ediyorum.Bir an önce 'Genaration of Miracles' ın diğer üyelerini görmek istiyorum.Ne yapsam vallaha karar veremedim :)

      YanıtlaSil
    4. Işte benim en hayran olduğum anime. Mükemmel bişey ya...

      YanıtlaSil

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

     

    Neden?

    Küçükken gazetelerin verdiği "noktaları birleştir" oyununu çözerdik, hatırlar mısınız? Noktaları birleştirdiğimizde bir hayvanın veya nesnenin şekli ortaya çıkardı. Edebiyatta bu noktalar darmadağındır. Okur bu noktaları istediği gibi birleştirir, yeni şekiller meydana getirip istediğini elde edebilir. Buna "özgür algı" diyorum. Sinemada ise bu noktalar zaten yönetmen tarafından birleştirilip içi de boyanmış bir şekilde önünüze sunulur. Siz perdede bir insan gördüğünüzde bu insanın gerçekten var olduğunu ve oyunculuk yaptığını bilirsiniz. Dolayısıyla beyniniz anlatılan konuyu bu insanın üzerinden yorumlamaya güdülenir ve anlatılanlar hangi türde (korku/fantastik/drama/komedi vb.) olursa olsun sizin aklınız senaryo aşamasında yazılan metni (edebiyat) yönetmenin anlatımında idrak etmeye yönelir. Buna da "tarifeli algı" diyorum.

    Animasyonda ise bu noktalar birleştirilmiş olmalarına rağmen içleri bomboştur. Meydana getirilmiş şeklin neyi sembolize edeceğine karar vermek sizin seçiminizdedir. Bir insanı izlerken onun yaşayan bir varlık, oyunculuk yapan bir aktör olmadığının bilincindesinizdir. Gördüklerinizin hiçbirinin gerçek olmadığını bilir, hepsinin bir çizerin elinden ekrana yansıdığının farkında olarak izlemeye devam edersiniz. Bu anlatım tekniği de anlatılan konuyla yakınlaşmanızı kolaylaştırır. Edebiyat kadar özgür olmasa da izleyiciyi sinemadan çok daha serbest bırakmakta ve hikayeyi ön plana çıkarmayı başarmaktadır. Buna henüz bir isim bulamadım, zaten bu yüzden izliyorum.

    Followers

    Sugoi