• 2012 Anime Kış Sezonu


    Kış sezonunda ekrana gelmesi kesinleşen ve henüz kesinleşmeyen animelerle ilgili hazırladığım ufak bir rehber. Aşağıdaki rehberle ilgili görüş ve önerilerinizi re-l124c41+ üzerinden veya konuya yorum yaparak gönderebilirsiniz. 1.5MB boyutundaki resmi tam ekran görmek için yeni sekmede açabilirsiniz.


    Alfabetik tam liste


    Seriler:


    OVA:

    Carnival Phantasm
    Eiyuu Densetsu: Sora no Kiseki The Animation
    Fairy Tail
    Gyo
    Holy Knight
    Lupin III
    Minori Scramble!
    Queen's Blade
    Scryed Alteration
    To Heart 2 Dungeon Travelers
    Toradora!
    Yuri Seijin Naoko-san


    Filmler:

    .hack // The Movie
    Berserk: The Golden Age Arc
    Friends: Mononoke Shima no Naki
    Inazuma Eleven GO: Kyuukyoku no Kizuna Gryphon
    K-ON!
    Rurouni Kenshin: Shin Kyoto Hen
    The Moon: Tsuki ga Hoshii to Oujo-sama ga Naita


    6 Görüş:

    1. Selam, eline sağlık çok güzel bir tanıtım olmuş gerçekten Recorder to Randoseru, Nisemonogatari, Another ve Kill Me Baby hoşuma gitti. Diğerleri pek iyiye benzemiyor yani en azından şimdilik.Hatta yeni oav ve ovalar içinde de Fairy Tail, Hidan No Aria ve Steins Gate falanda var güzel bir sezon olacak sanırım. Ama gözlerim High School Of The Dead i aramadı desem yalan olur valla.
      Hep şu posterlerin Türkçe olmasını istemiştim cidden çok teşekkürler.

      YanıtlaSil
    2. Another dışında benim ilgimi çeken bir seri olmadı. Dilerim bolca sürpriz yapan olur.

      Bu rehberleri geçtiğimiz 3 sezonda da hazırladım. Sağ alttaki Sezon İzlenimleri bölümünden bakılabilir.

      YanıtlaSil
    3. Evet kesinlikle katılıyorum. Ben de aralarından süpriz yapacak güzel seriler çıkmasını umuyorum. Bu arada daha önce farkedememişim valla çok teşekkürler tekrar kolay gele ;)

      YanıtlaSil
    4. Kışa güzel bir hazırlık yapmışsın -yine-. Derli-toplu bir yere bakması rahatlık sağlıyor. Peki, izlemeye karar kıldıkların neler acaba?

      YanıtlaSil
    5. Hepsinin ilk bölümlerine bakarım yine ama yazma düzeni açısından Another'dan başka garanti yok gibi. David Production yüzünden (Level E, Ben-Tou) Inu x Boku SS'ten ve özel bölümlerini izleyip beğendiğim Daily Lives of...'tan umutluyum. Area no Kishi özlediğim futbol serisi olabilir mi diye içimden geçiriyorum, Black Rock 8 bölüm süreceği için hiç kasmasam mı diyorum, Ano Natsu'nun yönetmeni AnoHana'yı yönettiği için gaza geliyorum ama sonrasında J.C. Staff'ın projeyi üstlendiğini görünce bir "amanın!" feryadımı yineliyorum. Eskilere yönelmenin tam vakti gibi görünüyor.

      YanıtlaSil
    6. Another, takip edeceğim o halde. Pek ciddi yapım göremiyorum onun dışında ben de. Gerçi hiç belli olmuyor bu böyle. Hiçbir şey bulamıyorum deyip izledikçe şaşkına döndüğüm çoktur. Dediklerin ışında ve kendi beklerim içinden; Nisemonogatari, Danshi Koukousei no Nichijou, Ano Natsu de Matteru, Kill Me Baby göz atacaklarım. Psikoloji, gizem gibi farklı türlerini ne kadar çok sevsem ve öncelik versem de yormayan yapımlar kendini hep aratıyor. Her türün yeri farklı. (geçen sezon bu türde yeterince seriye yönelmedim sanırım) Bu sezon bu yönde ağırlıklı olacak gibi benim için. Futbola dair ise aklımda Giant Killing var benim, belki ona bakarım.

      Eskilerin yeri ise cidden farklı. Asla geride bırakılmamalılar : )

      YanıtlaSil

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

     

    Neden?

    Küçükken gazetelerin verdiği "noktaları birleştir" oyununu çözerdik, hatırlar mısınız? Noktaları birleştirdiğimizde bir hayvanın veya nesnenin şekli ortaya çıkardı. Edebiyatta bu noktalar darmadağındır. Okur bu noktaları istediği gibi birleştirir, yeni şekiller meydana getirip istediğini elde edebilir. Buna "özgür algı" diyorum. Sinemada ise bu noktalar zaten yönetmen tarafından birleştirilip içi de boyanmış bir şekilde önünüze sunulur. Siz perdede bir insan gördüğünüzde bu insanın gerçekten var olduğunu ve oyunculuk yaptığını bilirsiniz. Dolayısıyla beyniniz anlatılan konuyu bu insanın üzerinden yorumlamaya güdülenir ve anlatılanlar hangi türde (korku/fantastik/drama/komedi vb.) olursa olsun sizin aklınız senaryo aşamasında yazılan metni (edebiyat) yönetmenin anlatımında idrak etmeye yönelir. Buna da "tarifeli algı" diyorum.

    Animasyonda ise bu noktalar birleştirilmiş olmalarına rağmen içleri bomboştur. Meydana getirilmiş şeklin neyi sembolize edeceğine karar vermek sizin seçiminizdedir. Bir insanı izlerken onun yaşayan bir varlık, oyunculuk yapan bir aktör olmadığının bilincindesinizdir. Gördüklerinizin hiçbirinin gerçek olmadığını bilir, hepsinin bir çizerin elinden ekrana yansıdığının farkında olarak izlemeye devam edersiniz. Bu anlatım tekniği de anlatılan konuyla yakınlaşmanızı kolaylaştırır. Edebiyat kadar özgür olmasa da izleyiciyi sinemadan çok daha serbest bırakmakta ve hikayeyi ön plana çıkarmayı başarmaktadır. Buna henüz bir isim bulamadım, zaten bu yüzden izliyorum.

    Followers

    Sugoi