• Bakuman 2 - C3 - Hunter x Hunter - Phi Brain: Kami no Puzzle - Shinryaku!? Ika Musume




    Yeni sezonda başlayan animelerin ilk bölümlerini izledikten sonra hangilerini takip edeceğime dair izlenimlerimin yer aldığı yazıda ilk sezonu çok sevilen serinin devamı Bakuman 2, klişenin de klişesi ecchi C3, 1999'daki ünlü shounen'in yeniden çevrimi Hunter x Hunter, bir bilmecem var çocuklar diyen Phi Brain: Kami no Puzzle, ikinci sezonunda da aynı teraneyi sürdüren kalamar komedisi Shinryaku!? Ika Musume serilerine yer veriyorum.

    Bakuman 2

    İlk sezonun bıraktığı noktadan devam eden seride Mashiro ve Takagi'nin profesyonel kariyerleri resmen başlıyor. Tamamına karşı nötr kaldığım seri kadrosundaki belki de tek sevdiğim karakter olan Hattori'nin yerine gelen Miura gürültücü konuşma tarzı ve şişmanlığı sayesinde sempatik gösterilmeye çalışılmış bir karakter. Açıkçası ilk sezonunu da izlerken yer yer çok sıkıldığım Bakuman'ın ikinci sezonunu haftalık izlemek ve bittiğinde incelemesini yazmak benim için daha akıl kârı görünüyor.

    C3
    [C Cube / Cube x Cursed x Curious]

    Lise öğrencisi Haruaki Yachi'ye yurt dışında bulunan babasından son derece ağır, gizemli, kara bir küp gönderilir. Küpü aldığı gece Haruaki mutfakta bir ses duyar ve karşısında pirinç gevreklerini çalan çırılçıplak bir kız bulur. "Fear" ismindeki bu kız Haruaki'nin karşılaşacağı sürprizlerin ilkidir. Şimdiye kadar 1 tane bile sıradan ecchi izleyen herkesin kolaylıkla fark edebileceği kodlamalar serinin ilk bölümünden etrafa serpiştirilmiş: Büyük göğüslü bir rakibe, fuzuli öne eğilme sonrası gözüken iç çamaşırı, dünyaca suç sayılmasına rağmen sürekli seks objesi gibi gösterilmeye çalışılan bir küçük kız... En azından finaliyle araya sıkıştırılmış gizem unsuru bu serinin bir süre daha tahammül edilmesine yol açabilir ama bloglamak da benim delirmeme yol açabilir. Sözün özü: İncelemesinde -belki- bir daha görüşmek üzere.

    Hunter x Hunter

    Dünyadaki pek çok tehlikeli görevi yerine getiren avcılardan biri olan Gon Freecss yıllar önce kaybolan ve kendi gibi avcı olan babasını bulmak istemektedir. 1999'daki seriyi izlemedim. Hakkında fazla bir bilgim de yok, dolayısıyla bir kıyaslamada bulunma gibi bir şansım yok. Fakat ilk bölümü izledikten sonra rahatlıkla benim nefret edebileceğim ve içimden gelirse her tarafını yergiye boğabileceğim bir seri gibi göründüğünü söyleyebilirim. Babası tarafından avcı olmak için terk edilen 12 yaşındaki Gon'un bunu hiç sorun etmeyip hoplayıp zıplayan karakteri ve yan karakterlerden Kurapica ile Leorio'nun muhteşem tutarsızlıktaki fevrilikleri vıcık shounen klasına yakışır düzeyde. "Çok çalışmalıyız, arkadaş olmalıyız, sinirlensek de hemen barışmalıyız" mesajını ilk bölümden böylesine gözüme sokan karakterlerin yolları açık olsun. Ne onların zibilyon tane düşmanları ne de her yeni bölümde başlarını sokacakları belalar benim ilgimi çekiyor.

    Phi Brain: Kami no Puzzle

    "Root Academy" adındaki özel bir okula giden ve bulmaca çözmeyi çok seven Kaito, sıra dışı zeka seviyesi sayesinde "Phi Brain"e aday gösterilmiştir. Bir gün arkadaşı Nonoha ile birlikte okulun yakınlarındaki harabelerde bulunan "çözülemez bulmaca"nın başına otururlar. Kaito'ya öğrenci birliği başkanı tarafından verilen cihaz onlara yol gösterecektir. Sunrise'ın geçtiğimiz sezon ekrana taşıdığı Sacred Seven'ın bulmacalı versiyonu diyebiliriz. Yine acayip derecede güçlü ve çevresi tarafından azıcık dışlanmış bir baş karakter, yine gizemli zorluklar, yine çözülmesi gereken sorunlar. Bulmacaları biraz daha izleyicilerin de çözebileceği seviyeye ve sürate indirirlerse bu projenin tutmaması için hiçbir neden yok. Kullanılan müzikler aksiyonu, gerektiğinde Kaito'ya uçan tekme atan Nonoha da baş karakteri destekliyor. 25 bölüm süreceğine göre izlemesi keyifli olacak, bloglaması ise ikinci ve hatta 3. bölüme bağlı.

    Shinryaku!? Ika Musume
    [Squid Girl 2]

    Ika Musume okyanustaki kirlilik yüzünden insanlığı fethetmek üzere karaya çıkmıştır. Maalesef kaldığı ilk yeri yıkar ve tamir parasını ödemek için çalışmaya başlar. Küçük skeçlerden oluşan ilk bölüm aynı geçen sezon olduğu gibi vasat sitcom mizahını sürdürüyor. Aynı esprinin tekrarları ve karakterlerin ani tonlama farklılıklarıyla yaratılmaya çalışılan komik sahnecikler geçen sezon olduğu gibi benim hiç hoşuma gitmeyen bir mizah tarzı. Sevenlerinin hemen baş tacı ettiği seriyi izlemeyi düşünmüyorum.

    0 Görüş:

    Yorum Gönder

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

     

    Neden?

    Küçükken gazetelerin verdiği "noktaları birleştir" oyununu çözerdik, hatırlar mısınız? Noktaları birleştirdiğimizde bir hayvanın veya nesnenin şekli ortaya çıkardı. Edebiyatta bu noktalar darmadağındır. Okur bu noktaları istediği gibi birleştirir, yeni şekiller meydana getirip istediğini elde edebilir. Buna "özgür algı" diyorum. Sinemada ise bu noktalar zaten yönetmen tarafından birleştirilip içi de boyanmış bir şekilde önünüze sunulur. Siz perdede bir insan gördüğünüzde bu insanın gerçekten var olduğunu ve oyunculuk yaptığını bilirsiniz. Dolayısıyla beyniniz anlatılan konuyu bu insanın üzerinden yorumlamaya güdülenir ve anlatılanlar hangi türde (korku/fantastik/drama/komedi vb.) olursa olsun sizin aklınız senaryo aşamasında yazılan metni (edebiyat) yönetmenin anlatımında idrak etmeye yönelir. Buna da "tarifeli algı" diyorum.

    Animasyonda ise bu noktalar birleştirilmiş olmalarına rağmen içleri bomboştur. Meydana getirilmiş şeklin neyi sembolize edeceğine karar vermek sizin seçiminizdedir. Bir insanı izlerken onun yaşayan bir varlık, oyunculuk yapan bir aktör olmadığının bilincindesinizdir. Gördüklerinizin hiçbirinin gerçek olmadığını bilir, hepsinin bir çizerin elinden ekrana yansıdığının farkında olarak izlemeye devam edersiniz. Bu anlatım tekniği de anlatılan konuyla yakınlaşmanızı kolaylaştırır. Edebiyat kadar özgür olmasa da izleyiciyi sinemadan çok daha serbest bırakmakta ve hikayeyi ön plana çıkarmayı başarmaktadır. Buna henüz bir isim bulamadım, zaten bu yüzden izliyorum.

    Followers

    Sugoi