• Mawaru Penguin Drum - 2


    Mawaru Penguin DrumMawaru Penguin Drum
    Mawaru Penguin DrumMawaru Penguin Drum

    Hala ne olup bittiğini anlamadım. Seri neyle alakalı, Penguindrum nedir, ilk bölümdeki elma referansı ne ayaktır, neden sürekli "kader" etrafında dönüyorlar... hiçbirini anlamadım ama izlerken o kadar büyük keyif alıyorum ki hiç umurumda değil. İki tam bölüm geride kaldı, bu animenin amacı hakkında en ufak fikrim yok. Müzikleri harika, animasyonu fevkalade, karakterler ilginç. Sanırım bunlar yeterli ya da Mawaru Penguin Drum konusunu açık etmeden de izleyiciyi cezbedebilecek kadar iyi bir anime. Bence her ikisi de.

    Bildiğimiz üzere Himari'yi yaşama döndüren bir Penguin Queen kızın içinde yaşamakta. Bölüm başında hiç zaman kaybetmeden tekrar ortaya çıkıyor ve Shouma ile Kanba'ya bir görev veriyor. Tabii biz hala bu hatunun neyin peşinde olduğunu bilmiyoruz ama kız kardeşlerini kurtarmak için bu hatunun dediklerine uymak zorunda olan kardeşler hemen kolları sıvıyorlar. Penguindrum'ın kadere inanan ve onu "seven" Ringo isminde bir kızda olduğunu duyduklarında eğlenceli ve bir o kadar da garip bölümümüz resmen başlamış oluyor.

    Kargo teslimle eve gelen penguenlerden ikisini yanına alan kardeşler başlıyorlar kızı takip etmeye. Birkaç etek altı espri yapılıyor ama hiç de bayat veya sıkıcı espriler değil bunlar. Özellikle iç çamaşırı dükkanında yapılan espri bomba. Lakin bunların da çok önemi olmadığı sonunda ortaya çıkıyor. Meğer Ringo, kardeşlerin öğretmenleri Tabuki'ye gönlünü kaptırmış ve mütemadiyen adamı takip etmekteymiş. Hmm, her taraftan bağlantılı bir senaryo olabilir mi?

    Seriye dair gerçekten hiçbir fikrim olmamasına rağmen harika ED'si, tuhaf diyalogları, renkli karakterleriyle sanki sağlam bir anime izlediğimi düşünmeye başladım. Misal ilk bölümde "elma" ile ilgili o kadar büyük laflar edilmişken ("Elma, aşkı her şeyin üstünde tutanlara verilen bir hediyedir" ya da "Elma, kainatın ta kendisidir") bu bölümde Ringo diye bir karakter sunuyorlar. Japonca elma anlamına gelen Ringo'nun telefonundaki süse dikkat ettiğimizde de elma tutan bir penguen görüyoruz. Kısacası seri neyi anlatacaksa anlatsın kötü çıkması imkansız gibi. Şansımız varsa belki şaheser olur, belki de keyifli bir seyirlik ama bu kaliteyle vasat bile MPD'nin çok uzağında.

    2 Görüş:

    1. Siteni yeni gördüm. Ve çok yararlı ve harika bi site olduğunu düşünüyorum :D Takipte kalıcam başarılar :))

      YanıtlaSil
    2. Teşekkür ederim.
      Yorumlarla daha güzelleşiyor :)

      YanıtlaSil

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

     

    Neden?

    Küçükken gazetelerin verdiği "noktaları birleştir" oyununu çözerdik, hatırlar mısınız? Noktaları birleştirdiğimizde bir hayvanın veya nesnenin şekli ortaya çıkardı. Edebiyatta bu noktalar darmadağındır. Okur bu noktaları istediği gibi birleştirir, yeni şekiller meydana getirip istediğini elde edebilir. Buna "özgür algı" diyorum. Sinemada ise bu noktalar zaten yönetmen tarafından birleştirilip içi de boyanmış bir şekilde önünüze sunulur. Siz perdede bir insan gördüğünüzde bu insanın gerçekten var olduğunu ve oyunculuk yaptığını bilirsiniz. Dolayısıyla beyniniz anlatılan konuyu bu insanın üzerinden yorumlamaya güdülenir ve anlatılanlar hangi türde (korku/fantastik/drama/komedi vb.) olursa olsun sizin aklınız senaryo aşamasında yazılan metni (edebiyat) yönetmenin anlatımında idrak etmeye yönelir. Buna da "tarifeli algı" diyorum.

    Animasyonda ise bu noktalar birleştirilmiş olmalarına rağmen içleri bomboştur. Meydana getirilmiş şeklin neyi sembolize edeceğine karar vermek sizin seçiminizdedir. Bir insanı izlerken onun yaşayan bir varlık, oyunculuk yapan bir aktör olmadığının bilincindesinizdir. Gördüklerinizin hiçbirinin gerçek olmadığını bilir, hepsinin bir çizerin elinden ekrana yansıdığının farkında olarak izlemeye devam edersiniz. Bu anlatım tekniği de anlatılan konuyla yakınlaşmanızı kolaylaştırır. Edebiyat kadar özgür olmasa da izleyiciyi sinemadan çok daha serbest bırakmakta ve hikayeyi ön plana çıkarmayı başarmaktadır. Buna henüz bir isim bulamadım, zaten bu yüzden izliyorum.

    Followers

    Sugoi