• Deadman Wonderland - 5



    Deadman Wonderland'in devamı getirilecek mi elbette şu an bilmiyorum ama olur da çekilmeye karar verilirse DVD satışlarını garantileyen bir bölüm artık ellerinde var. Bu bölümün sansürlenmemiş versiyonunu ben şu saniyeden itibaren bekliyorum! Anime sektöründe maalesef kanıksanmış bir işleyiş mevcut. İlk sezonun getirilerine, pazarlama başarısına göre ikinci sezonun çekilip çekilmeyeceğine karar verilen seriler bir hayli fazla. DW için aynı stratejinin izleneceğinden de şüpheliyim çünkü tempo olarak bir hayli hızlı ilerledikleri belli oluyor ama kimin umurunda? İkinci sezon çekilsin ya da çekilmesin artık elimizde mükemmel bir bölüm var!

    Ceset Karnavalı neymiş öğrendik: İki Deadman'in ölümüne dövüşü. Kazanan puan ve şeker alırken kaybeden de cezasına boyun eğecek... ama ne ceza be! Açıkçası bu cezanın sansürlenmiş halinde bile kafamı çevirmek zorunda kaldım, sansürsüzünü tahmin bile edemiyorum. Tabii her türlü Tamaki şerefsizine giren çıkan bir şey yok, mağlup olan Deadman'i denek olarak kullanıp üzerinde araştırma yapabilecek. Bu herifin kafasını birileri ezerse camı açıp "Oh be!" diye bağıracağım. Ganta'da o potansiyel yok ama Shiro'dan çok ümitliyim.

    Deadman'lerin kendi kanlarını kullandıklarını görmek ilginçti. Ben sanki bitmeyen bir enerji gibi algılamışım, halbuki vücudundaki kan ne kadarsa onu kullanıyorlarmış. Haliyle Ganta başlangıçta cılız ataklarını sıklaştırınca bir süre sonra bir üşümeye maruz kaldı. Bu noktada da çocuğun karakter gelişimi ve serinin konu inşası için çok kritik bir sekans devreye sokuldu. Ganta ile Shiro çocukluktan arkadaşmışlar. Geçen hafta dediğim, bölüm içindeki o "saklı" yerden bunu zaten biliyordum da bu tarz "oyunlar" oynadıklarını hiç tahmin etmezdim. Sahi sen nasıl bir varlıksın be Shiro?

    Şaka maka Ganta hariç serideki herkes tamamen balatayı koparmış, bir de Makina belki aklı başında bir karakter olabilir. Geçen hafta gördüğümüz doktor hatunun bu bölümde işine nasıl da "şevkle" bağlı olduğunu gördük. Operasyon sırasında resmen ufak çaplı bir orgazm yaşadı ruh hastası karı.

    Anlatımımın biraz argoya kaçtığının farkındayım ama seri de beni bilemeye başladı. İlk bölümlerden itibaren Ganta'yı zaten mağdur sınıfına koyuyordu fakat tanımladığı düşmanları artık canavarlaştırmaya ve iğrençleştirmeye başladı. Misal şu an en az iki kişinin kafasının kopartılmasını istiyorum. Eh, artık bu tip işleri altından kolaylıkla kalkabileceğini ispatlamış hali hazırda bir kahramanımız da olduğuna göre: Katliam başlasın!

    1 Görüş:

    1. Bu bölümde Shironun da Red Man olduğu anlaşıldı. Sonundaki gülüşü sağolsun :D

      YanıtlaSil

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

     

    Neden?

    Küçükken gazetelerin verdiği "noktaları birleştir" oyununu çözerdik, hatırlar mısınız? Noktaları birleştirdiğimizde bir hayvanın veya nesnenin şekli ortaya çıkardı. Edebiyatta bu noktalar darmadağındır. Okur bu noktaları istediği gibi birleştirir, yeni şekiller meydana getirip istediğini elde edebilir. Buna "özgür algı" diyorum. Sinemada ise bu noktalar zaten yönetmen tarafından birleştirilip içi de boyanmış bir şekilde önünüze sunulur. Siz perdede bir insan gördüğünüzde bu insanın gerçekten var olduğunu ve oyunculuk yaptığını bilirsiniz. Dolayısıyla beyniniz anlatılan konuyu bu insanın üzerinden yorumlamaya güdülenir ve anlatılanlar hangi türde (korku/fantastik/drama/komedi vb.) olursa olsun sizin aklınız senaryo aşamasında yazılan metni (edebiyat) yönetmenin anlatımında idrak etmeye yönelir. Buna da "tarifeli algı" diyorum.

    Animasyonda ise bu noktalar birleştirilmiş olmalarına rağmen içleri bomboştur. Meydana getirilmiş şeklin neyi sembolize edeceğine karar vermek sizin seçiminizdedir. Bir insanı izlerken onun yaşayan bir varlık, oyunculuk yapan bir aktör olmadığının bilincindesinizdir. Gördüklerinizin hiçbirinin gerçek olmadığını bilir, hepsinin bir çizerin elinden ekrana yansıdığının farkında olarak izlemeye devam edersiniz. Bu anlatım tekniği de anlatılan konuyla yakınlaşmanızı kolaylaştırır. Edebiyat kadar özgür olmasa da izleyiciyi sinemadan çok daha serbest bırakmakta ve hikayeyi ön plana çıkarmayı başarmaktadır. Buna henüz bir isim bulamadım, zaten bu yüzden izliyorum.

    Followers

    Sugoi