• Git


    Anime bloglarının 5 yıllık ömürleri olduğuna dair bloggerlar arasında genel bir kanı var. Kimisi bir deneyip fazla geçmeden hevesini alıyor, kimisi de benim gibi 5 yıl boyunca bu faaliyeti sürdürebiliyor ama eninde sonunda mutlaka belli bir tatmin/sıkkınlık oluşuyor. Hem zaten bu senenin yarısından başlayarak animeden daha önemli işlere enerjimi verdiğim için blog da iyice çorak bir toprağa dönmüştü, ben de eski hevesimi kaybetmiştim. Sözün özü, neredeyse 5 yıla yaklaşan bu güzel serüven boyunca bloga katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. Buraya kadarmış, ben gidiyorum.

    "O halde git. Bundan başka dünyalar da var." - Jake Chambers


    EK: Bu yazı İnsanlık Geriledi yazı dizisi bitene kadar geçerli değildir.

    12 Görüş:

    1. Şubat süprizi dediğin bu olsa gerek...Şaka maka bir yana üzüldüm...kötü oldu..

      YanıtlaSil
    2. Keyifle okuyorduk be dostum. Neyse, yazıdaki "daha önemli işlere enerjimi verdiğim için" kısmı beni yeterince sevindirdiğinden o kanı sahiplerine geydirmeye gerek duymadım şimdilik :)

      Ama kapıyı biraz aralık bırak da arada gelir bir şeyler karalarsın belki...

      YanıtlaSil
    3. Çok sıkı takipçin olmasam da arada bakıyordum. Bence de tamamen bitirme, arada belki birkaç şey yazarsın ya da ileride geri dönersin.

      YanıtlaSil
    4. Cidden üzücü oldu bu. Benim bakış açımdan Türkçe anime ortamında büyük bir kayıp; hak verirsiniz ki bu işi fazla yapan, yapanlar arasında da bu denli iyi yapan pek yok.

      Her sezon hangi animeyi izlesem diye tek tek bir sürü serinin ilk bölümlerini izlemekten kurtarıyordun bizi ilk olarak. Sonra, blogun eski dizaynında notlandırdığın anime listesi de yeni bir animeye başlamak için güzel bir kaynaktı. Ve söylemeden edemyeceğim, yazdıklarını takip etmek belli animelerde bazen animenin kendisinden daha keyifli hale geliyordu. Mesela 'Another' serisi bunlardan biri. Oturup ince ince, openingden en alakasız ana kadar ayrıntı arama olayı gerçekten hatırlanası şeylerdi. Umarım başka bir zaman, başka bir yerde devam ettiğini görürüz...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Another another anotherrr böyle animeler istiyoruuuuuuuuuuzzzzzzzzzzzz.harika bi animeydi.

        Sil
    5. Gercekten hayal kirikligina ugradim, senelerdir düzenli takip ettigim bir blogtunuz. Yillik bilancolarinizi kac kere okudugumun hele sayisini unutmusturum. Arada bir acar ve kiyaslama yapardim, ilk 10dan su kadar seri izlemisim falan diye.
      Blogu terk edip gitseniz bile tamamlamayi düsündügünüz bir yazi serisi vardi, en azindan onu tamamlayacaginizi umuyorum, Jinrui ile ilgili bir seyler okumak, orda anlatilanlara verilen manalarin desilmesi pek bi hosuma gidiyordu.
      Simdiye kadar yazdiginiz her yazi icin tesekkürler, ilerleyen zamanlarda, ne kadar ilerisi olursa olsun, tekrar devam ettiginizi görebilirim/z umarim ^^

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bu yorum... acayip, gerçekten tuhaf, çok garip. Asıl medyumu bulduk sanırım. 3. bölümü geçen gün yazdım, 4'ün de fikri hazırdı hatta... of çok garip oldu bu yorum. Buna yorum bile diyemiyorum resmen vahiy gibi.

        Sil
      2. Uzun süredir bekledigimden hazir bir seyler yazmisken dile getireyim dedim, bu derece bir medyumluk yetenegimin oldugunun farkina an itibari ile vardim ^^ Yakinda okuyabilecegimi ögrenmekte oldukca güzel bir haber.

        Sil
    6. Animeye başladıktan yaklaşık 1 yıl kadar sonra burayı keşfetmiştim.3 yıldır düzenli olarak takip ediyordum.Bölümü yada seriyi bitirdikten hemen sonra incelemeleri okuyamamak eksiklik hissettirecek.

      YanıtlaSil
    7. Yazını ilk görünce animeye dair okuduğum üç-beş yerden birinin artık olmayacağını anlayarak keyfim kaçtı, lakin hayat böyle. Bu zamana kadar yazdıkların için ve okuma fırsatı verdiğin için teşekkürler.

      Yine de canın sıkılıp izlediğin bir anime sonrası sevdiğin kelimelerle inşa hobini yaptığını görmeyi isterim, ara ara bile olsa...

      YanıtlaSil
    8. Bu başlıktan beri bir ay geçmiş ama ben yeni görüyorum, kusura bakma. Bloguna sanırım bugüne kadar hiç yorum yapmadım ama bu konuda bir şey söylemem gerektiğini düşünüyorum. Bence bırakma. Yani bölümlük yazılar konusundaki fikrimi biliyorsun ve kendini bu kadar yormak zorunda değilsin. Düzenli güncellemeler yapmak zorunda da değilsin. Hiç bir şey yapmak zorunda değilsin. Blog senin evin ve istediğin zaman ziyaretçi kabul etmek ve ikramda bulunmak senin elinde.

      Fırsat buldukça yeni başlıklar açacağını umut ediyorum.

      YanıtlaSil
    9. DevilRanger16.04.2014 21:57

      Offf gerçekten insan üzülüyor böyle blogların kapanmasına :( Bi gireyim dedim belki bi ümit yeni bişiler eklenmiştir diye ama malesef :( Keşke en azından kill la kill i tamamlasanız.

      Bu gerçekten iyi olurdu ^^

      YanıtlaSil

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

     

    Neden?

    Küçükken gazetelerin verdiği "noktaları birleştir" oyununu çözerdik, hatırlar mısınız? Noktaları birleştirdiğimizde bir hayvanın veya nesnenin şekli ortaya çıkardı. Edebiyatta bu noktalar darmadağındır. Okur bu noktaları istediği gibi birleştirir, yeni şekiller meydana getirip istediğini elde edebilir. Buna "özgür algı" diyorum. Sinemada ise bu noktalar zaten yönetmen tarafından birleştirilip içi de boyanmış bir şekilde önünüze sunulur. Siz perdede bir insan gördüğünüzde bu insanın gerçekten var olduğunu ve oyunculuk yaptığını bilirsiniz. Dolayısıyla beyniniz anlatılan konuyu bu insanın üzerinden yorumlamaya güdülenir ve anlatılanlar hangi türde (korku/fantastik/drama/komedi vb.) olursa olsun sizin aklınız senaryo aşamasında yazılan metni (edebiyat) yönetmenin anlatımında idrak etmeye yönelir. Buna da "tarifeli algı" diyorum.

    Animasyonda ise bu noktalar birleştirilmiş olmalarına rağmen içleri bomboştur. Meydana getirilmiş şeklin neyi sembolize edeceğine karar vermek sizin seçiminizdedir. Bir insanı izlerken onun yaşayan bir varlık, oyunculuk yapan bir aktör olmadığının bilincindesinizdir. Gördüklerinizin hiçbirinin gerçek olmadığını bilir, hepsinin bir çizerin elinden ekrana yansıdığının farkında olarak izlemeye devam edersiniz. Bu anlatım tekniği de anlatılan konuyla yakınlaşmanızı kolaylaştırır. Edebiyat kadar özgür olmasa da izleyiciyi sinemadan çok daha serbest bırakmakta ve hikayeyi ön plana çıkarmayı başarmaktadır. Buna henüz bir isim bulamadım, zaten bu yüzden izliyorum.

    Followers

    Sugoi