• Ben-Tou - 2



    Yok, yok! Bu animeyle ilgili 3 ay boyunca tek kelime etmeden bekleyemem. Kurtlar, Büyücüler, Domuzlar, Fırtına, Kurallar, Lezbiyen Sapık, Buz Cadısı, Şeref Çıkartması, Yemeğe Şükran, 56k modem sesli telefon melodisi... O kadar saçma ki kahkahalarla izliyorum.

    Yemek savaşındaki kurallar:

    1- İndirim Tanrısı (çıkartma koyan adam) etraftayken saldırmayacaksın,
    2- Yiyebileceğinden fazlasını almayacaksın,
    3- Şerefinle savaşacaksın

    Senaryoyu yazarken neyin kafasındaydılar bilmiyorum ama üzerine düşünüldüğü belli olan bir anime Ben-Tou. Hele ki savaş sahnelerinde yaşanan barbarlık sayesinde süpermarketi bir cangıla çevirmelerine bayıldım. Kurtlar, köpekler, domuzlar gibi benzetmelerle işin iyice cılkını çıkarmışlar. Ormana giren ragbi takımına da "fırtına" adından daha iyisi yakışmazdı sanırım.

    Lakaplar bile çok iyi kondurulmuş. Özellikle suratı gösterilmeyen Kumral ve Domuz benim bu bölümdeki favorilerimdi. Bir de "sana tekme mi atsam" diye konuşan Ume Ume var ki efsane. Seride tek bir "normal" karakter olmayışı işin absürt kısmına iyice vurgu yapmış. Herkesin bir şekilde kafadan çatlak oluşu (en azından böyle sunulması) hiçbir mesaj kaygısı taşınmadığını ispatlıyor. Çok saçma ve çok eğlenceli bir anime şimdilik Ben-Tou.

    4 Görüş:

    1. Uzun zamandır bir anime bölümü izlerken bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum. Ciddi ciddi o kadar saçma ki anime, başından sonuna kadar güldüm resmen. Bu kadar saçma bir konuyla bu sezonki favorilerimden biri oldu, çok garip bir yapım.

      YanıtlaSil
    2. Animasyon stüdyosu David Production henüz 4 senelik bir şirket ama şimdiye kadar Dogs: Stray Dogs Howling in the Dark, Level E ve Ristorante Paradiso gibi animasyon anlamında kaliteli yapımlar var. Sanki kış sezonunda gelecek Inu x Boku SS da aynı çizgiyi sürdürecekmiş gibime geliyor.

      Ben-Tou zaten saçmasapan ötesi bir anime ama sırf o indirim anındaki "hurraaa!" sahneleri için bile izlenmeye değer.

      YanıtlaSil
    3. Yaptığınız yorumu dayanamayıp animenin ilk bölümünü izledim, gerçektende çok komedi bir yapım, bana baka to tesu to animesini andırdı :D Keşke çeviren birileride olsaymış ^^

      Not: Bir türlü ID girmeyi Beceremedim :(

      YanıtlaSil
    4. Eğer üstteki sitelerden herhangi birine üyeliğiniz yoksa Adı/URL bölümünden bir isim seçip URL'ye de istediğiniz değeri girip yorum gönderebilirsiniz.

      YanıtlaSil

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

     

    Neden?

    Küçükken gazetelerin verdiği "noktaları birleştir" oyununu çözerdik, hatırlar mısınız? Noktaları birleştirdiğimizde bir hayvanın veya nesnenin şekli ortaya çıkardı. Edebiyatta bu noktalar darmadağındır. Okur bu noktaları istediği gibi birleştirir, yeni şekiller meydana getirip istediğini elde edebilir. Buna "özgür algı" diyorum. Sinemada ise bu noktalar zaten yönetmen tarafından birleştirilip içi de boyanmış bir şekilde önünüze sunulur. Siz perdede bir insan gördüğünüzde bu insanın gerçekten var olduğunu ve oyunculuk yaptığını bilirsiniz. Dolayısıyla beyniniz anlatılan konuyu bu insanın üzerinden yorumlamaya güdülenir ve anlatılanlar hangi türde (korku/fantastik/drama/komedi vb.) olursa olsun sizin aklınız senaryo aşamasında yazılan metni (edebiyat) yönetmenin anlatımında idrak etmeye yönelir. Buna da "tarifeli algı" diyorum.

    Animasyonda ise bu noktalar birleştirilmiş olmalarına rağmen içleri bomboştur. Meydana getirilmiş şeklin neyi sembolize edeceğine karar vermek sizin seçiminizdedir. Bir insanı izlerken onun yaşayan bir varlık, oyunculuk yapan bir aktör olmadığının bilincindesinizdir. Gördüklerinizin hiçbirinin gerçek olmadığını bilir, hepsinin bir çizerin elinden ekrana yansıdığının farkında olarak izlemeye devam edersiniz. Bu anlatım tekniği de anlatılan konuyla yakınlaşmanızı kolaylaştırır. Edebiyat kadar özgür olmasa da izleyiciyi sinemadan çok daha serbest bırakmakta ve hikayeyi ön plana çıkarmayı başarmaktadır. Buna henüz bir isim bulamadım, zaten bu yüzden izliyorum.

    Followers

    Sugoi