• Shingetsutan Tsukihime - 2




    The Black Beast


    Serinin ikinci bölümünde ilk bölüme göre tempo bir miktar artmış bulunmakta. Bölümün açıklamalarla geçen ilk yarısından sonra ikinci yarısında ileriki bölümlerde göreceğimiz aksiyonun birazı bir parmak bal misali ağzımıza çalındı.

    Bu bölümde özellikle Shiki’nin durumuna vurgu yapılmış. Doğradığı kız ortaya çıkıp yaptıklarından bahsedince Shiki durumu kabullenemeyip kuyruğunu bacaklarının arasına sıkıştırır ve sağa sola kaçmaya çalışır. Aslında durum biraz tezatlık içeriyor bana göre. Bir insan yapmadığı bir şey için neden suçluluk duysun veya kaçma ihtiyacı hissetsin? Shiki’nin kendisine göre böyle bir şey yaşanmadı veya rüya gibi bir durumdan ibaretti. Yumizuka, onunla yaşadığı bir olayı anlatır ve bu olaydan dolayı ona ne kadar çok güvendiğinden bahseder. Depo gibi bir yerde kilitli kalan Yumizuka’yı, Shiki kilidi keserek kurtarır. Tam anlamıyla ekmeği ikiye bölmüş gibi kilidi de ikiye böler. Bu anlatılanlardan iki sonuç çıkıyor bana göre. Birincisi Shiki’nin iki karakteri olabilir veya psikolojik bir sorunu var. ikincisi de üzerindeki sembolleri gözüme sokulmak istenen bıçağın ( Semboller de Naruto’dan Sauske’nin sharinganına benziyor bu arada ) bir özelliği veya önemi olduğudur. Demiri ikiye bölen bir bıçak sıradan olamaz herhalde diye düşünmemek elde değil.

    Doğranan melek yüzlü hatunun aslında bir melek ya da insan olmadığı ( öldürülmüş bir insanın dirilmesi mümkün olmadığı için o kadarını tahmin etmiştik ) açıklanma zahmetine girilmiş. Ve ne olduğu sorusunun cevabı olarak da vampir olan bu hatunun gerçek soyluların prensesi Arcueid Brunestud olduğunu öğrenerek merakımızı gideriyoruz. Hatunun ismindeki bu yaratıcılık ilk düşmanımızın isminde çuvallamış. Nero Chaos gibi uyduruk isme sahip vampirimiz soylu prensesimize saldırırken kurunun yanında yaş da yanar misali ortalığı kan gölüne çevirir.

    Hikâye yavaş ve sağlam bir şekilde örülmeye devam ediyor. Birçok soru işareti hala ortada saçılmış bir vaziyette durmakta. Bölüm itibariyle en çok merak ettiğim ise Shiki’nin ailesinin geçmişi veya misyonu. Çünkü hizmetçi ikizlerin Shiki’ye sürekli usta şeklinde hitap etmesi böyle bir durumun varlığını işaret etmekte.

    0 Görüş:

    Yorum Gönder

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

     

    Neden?

    Küçükken gazetelerin verdiği "noktaları birleştir" oyununu çözerdik, hatırlar mısınız? Noktaları birleştirdiğimizde bir hayvanın veya nesnenin şekli ortaya çıkardı. Edebiyatta bu noktalar darmadağındır. Okur bu noktaları istediği gibi birleştirir, yeni şekiller meydana getirip istediğini elde edebilir. Buna "özgür algı" diyorum. Sinemada ise bu noktalar zaten yönetmen tarafından birleştirilip içi de boyanmış bir şekilde önünüze sunulur. Siz perdede bir insan gördüğünüzde bu insanın gerçekten var olduğunu ve oyunculuk yaptığını bilirsiniz. Dolayısıyla beyniniz anlatılan konuyu bu insanın üzerinden yorumlamaya güdülenir ve anlatılanlar hangi türde (korku/fantastik/drama/komedi vb.) olursa olsun sizin aklınız senaryo aşamasında yazılan metni (edebiyat) yönetmenin anlatımında idrak etmeye yönelir. Buna da "tarifeli algı" diyorum.

    Animasyonda ise bu noktalar birleştirilmiş olmalarına rağmen içleri bomboştur. Meydana getirilmiş şeklin neyi sembolize edeceğine karar vermek sizin seçiminizdedir. Bir insanı izlerken onun yaşayan bir varlık, oyunculuk yapan bir aktör olmadığının bilincindesinizdir. Gördüklerinizin hiçbirinin gerçek olmadığını bilir, hepsinin bir çizerin elinden ekrana yansıdığının farkında olarak izlemeye devam edersiniz. Bu anlatım tekniği de anlatılan konuyla yakınlaşmanızı kolaylaştırır. Edebiyat kadar özgür olmasa da izleyiciyi sinemadan çok daha serbest bırakmakta ve hikayeyi ön plana çıkarmayı başarmaktadır. Buna henüz bir isim bulamadım, zaten bu yüzden izliyorum.

    Followers

    Sugoi