• Darker Than Black: Ryuusei no Gemini - 11





    The Water Bottom Dries, the Moon is Full...


    Bir konuda fena yanılmışım. Suou'nun var olan babasının kopya olup olmadığı açıklanmaz demiştim, hem de çok inanarak bu fikrimin altını çizmiştim. Tensai Okamura sağolsun beni fena mahcup etmeyi başardı. Hei'nin öldürdüğü kişi Mikhail Pavlichenko değil, onun Shion tarafından yaratılmış klonuymuş. Bu bilginin alenen açıklanmayacağını söylemiştim, iyi bir kapak oldu bana.

    Nihayet babasıyla bir araya gelen Suou gibi biz de birçok detayı öğrenme şansına eriştik. Shion'un her klonunda bir noksan bulunduğunu duyduğumda acaba Suou'nun Shion'dan noksan kalır yanı hangisi diye düşünüyordum. Shion solak, Suou sağlak (TDK'da böyle geçiyormuş sağ elini kullananlar). Shion erkek, Suou kız. Shion bir yüklenici olduğu için duygusuz, Suou sonradan yüklenici olduğu için hâlâ duygularını koruyor. Şu ana kadar kardeş olarak bildiğimiz Shion ile Suou aslında Shion ile klonu konumunda. Gerçi Suou'nun klon olması çok da fark etmiyormuş görüldüğü üzere ki Cennet Ağzı'nda Yin ile birleşip ortadan kaybolabildi.

    Bölüm çok kıvrandırıcı bir noktada bitti. Hei ile Hazuki'nin kapışması final bölümünün açılışı olacak gibi duruyor. Tabii bu konuda da mahcup etmeyi başarırsa yönetmeni canı gönülden tebrik edeceğim artık. Her taraftan fırlayan Madam Oreille yanındaki ikizler sayesinde hem CIA'in hem Kirihara'nın hem de Hei'nin yaptıklarından haberdar. Aslında bu kadar kilit bir karakterin fazla geliştirilememesi çok yazık. Belli ki çift hatta üç taraflı oynayan ve her tarafı da kendi amaçları için kullanan bir karakter. Yine de Mao ile bir mazileri olduğunu öğrenmek keyifliydi.

    Final bölümü öyle her noktayı aydınlığa kavuşturmakla uğraşmayacak. Bu görevi yerine getirmek 4 OVA'nın işi olacaktır. 2010'un yaz aylarında çıkması beklenen DVD ile sunulacak OVA'lar 1. sezonla 2. sezon arasındaki zamanı anlatacakmış. Bir köprü vazifesi görebilir mi bilinmez ama 1. sezonun akabinde çıkan OVA gibi ara bölüm anlatmayacakları kesin. DTB2 namıdiğer DTB1.1 tam anlamıyla Suou'nun hikâyesi olarak geride kalmak üzere. Hei gibi müthiş bir başkarakteri DTB içinde ikinci plana atmaksa bu sezonun en büyük zaafı olarak kalacaktır.

    0 Görüş:

    Yorum Gönder

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

     

    Neden?

    Küçükken gazetelerin verdiği "noktaları birleştir" oyununu çözerdik, hatırlar mısınız? Noktaları birleştirdiğimizde bir hayvanın veya nesnenin şekli ortaya çıkardı. Edebiyatta bu noktalar darmadağındır. Okur bu noktaları istediği gibi birleştirir, yeni şekiller meydana getirip istediğini elde edebilir. Buna "özgür algı" diyorum. Sinemada ise bu noktalar zaten yönetmen tarafından birleştirilip içi de boyanmış bir şekilde önünüze sunulur. Siz perdede bir insan gördüğünüzde bu insanın gerçekten var olduğunu ve oyunculuk yaptığını bilirsiniz. Dolayısıyla beyniniz anlatılan konuyu bu insanın üzerinden yorumlamaya güdülenir ve anlatılanlar hangi türde (korku/fantastik/drama/komedi vb.) olursa olsun sizin aklınız senaryo aşamasında yazılan metni (edebiyat) yönetmenin anlatımında idrak etmeye yönelir. Buna da "tarifeli algı" diyorum.

    Animasyonda ise bu noktalar birleştirilmiş olmalarına rağmen içleri bomboştur. Meydana getirilmiş şeklin neyi sembolize edeceğine karar vermek sizin seçiminizdedir. Bir insanı izlerken onun yaşayan bir varlık, oyunculuk yapan bir aktör olmadığının bilincindesinizdir. Gördüklerinizin hiçbirinin gerçek olmadığını bilir, hepsinin bir çizerin elinden ekrana yansıdığının farkında olarak izlemeye devam edersiniz. Bu anlatım tekniği de anlatılan konuyla yakınlaşmanızı kolaylaştırır. Edebiyat kadar özgür olmasa da izleyiciyi sinemadan çok daha serbest bırakmakta ve hikayeyi ön plana çıkarmayı başarmaktadır. Buna henüz bir isim bulamadım, zaten bu yüzden izliyorum.

    Followers

    Sugoi