• Kokoro Connect


    Kokoro Connect

    Gençler arasındaki bir aşk beşgenini anlatacak anime, Yamahoshi Akademi’de yaşanan ve beş kız ve oğlanın beden değiştirmelerine yol açan tuhaf olayı takip ediyor.

    Yönetmen: Kawamo Shin'ya

    Fragman

    2 Görüş:

    1. Şahsen bu seriden umutluyum KyoAni yapsaymış çok daha iyi olacağını düşünüyordum malum karakter dizaynlarını yapan Horiguchi Yukiko'nun da etkisi var. Şuan ki karakter dizaynlarını pek sevmedim D:
      Yazarının 23 yaşında bir üni. öğrencisi olduğunu duydum çok şanslıymışki bu yaşta ilk romanı anime oldu yıllarca çok iyi mangalar çizip roman yazarlarına bu fırsat verilmiyor ~.~
      Daha önceleri bir siteye romandan olan resimlerini yüklerken özellikle karakterlerin yaşlarına uygun davranışları yada hislerini iyi yansıttıklarını düşündüm. Şu an için modern gençlik bir animesi olarak görüyorum umarım beni yanıltmaz.

      YanıtlaSil
    2. Anime hakkında hiçbir fikrim yok ama sadece şunu belirtmek istedim.Çizimler K-ON animesi ile aynı.

      YanıtlaSil

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

     

    Neden?

    Küçükken gazetelerin verdiği "noktaları birleştir" oyununu çözerdik, hatırlar mısınız? Noktaları birleştirdiğimizde bir hayvanın veya nesnenin şekli ortaya çıkardı. Edebiyatta bu noktalar darmadağındır. Okur bu noktaları istediği gibi birleştirir, yeni şekiller meydana getirip istediğini elde edebilir. Buna "özgür algı" diyorum. Sinemada ise bu noktalar zaten yönetmen tarafından birleştirilip içi de boyanmış bir şekilde önünüze sunulur. Siz perdede bir insan gördüğünüzde bu insanın gerçekten var olduğunu ve oyunculuk yaptığını bilirsiniz. Dolayısıyla beyniniz anlatılan konuyu bu insanın üzerinden yorumlamaya güdülenir ve anlatılanlar hangi türde (korku/fantastik/drama/komedi vb.) olursa olsun sizin aklınız senaryo aşamasında yazılan metni (edebiyat) yönetmenin anlatımında idrak etmeye yönelir. Buna da "tarifeli algı" diyorum.

    Animasyonda ise bu noktalar birleştirilmiş olmalarına rağmen içleri bomboştur. Meydana getirilmiş şeklin neyi sembolize edeceğine karar vermek sizin seçiminizdedir. Bir insanı izlerken onun yaşayan bir varlık, oyunculuk yapan bir aktör olmadığının bilincindesinizdir. Gördüklerinizin hiçbirinin gerçek olmadığını bilir, hepsinin bir çizerin elinden ekrana yansıdığının farkında olarak izlemeye devam edersiniz. Bu anlatım tekniği de anlatılan konuyla yakınlaşmanızı kolaylaştırır. Edebiyat kadar özgür olmasa da izleyiciyi sinemadan çok daha serbest bırakmakta ve hikayeyi ön plana çıkarmayı başarmaktadır. Buna henüz bir isim bulamadım, zaten bu yüzden izliyorum.

    Followers

    Sugoi