Şimdiye kadarkiler arasında açık ara en tartışmalı ve belki de Genç Çizerler Projesi (YATP)'nin amacına en çok hizmet eden bölümü. Madhouse'un harikulade animasyonu ve elbette bu kadar ilgi uyandırma nedeni olan senaryosundaki her tarafa serpiştirilmiş ipuçlarıyla, geçen yılki Wasurenagumo ile hemen hemen benzer bir tonda seyreden Death Billiards çok zor bir bulmaca kıvamında.
Biri genç, biri yaşlı iki adam hayatlarını ortaya koyarak bir el bilardo oynamak zorundadır. Bilardo topları bu iki adamın organlarını simgelemekte ve o an içinde bulundukları haletiruhiyeyi yansıtmaktadır. İstekalar alınır ve oyun başlar. Her potun ardından iki adamın karakterleri yavaş yavaş belirir ve oynadıklarının basit bir oyun olmadığı izleyiciye aksettirilir.
Oyun ilerledikçe genç adamın hayatı sondan başlayarak geriye, yaşlı adamınki ise çocukluğundan başlayarak sona doğru giden bir film şeridi misali gözlerinin önünden geçiyor. Her ikisinin de hayatları belli bir altyapıya oturtularak, çoğu seri için haftalar boyu süren karakter gelişimi kısacık sekanslar aracılığıyla izleyicilerle paylaşılıyor. Genç adamın Coldplay - Shiver parçasını sevdiğini, yaşlı adamın ise Dünya Savaşı yıllarında geçen çocukluğunu öğreniyoruz. Her ikisinin de hayatlarındaki günahlara vurgu yapılıyor.
Hiçbir insanın eşit olamayacağını yüksek sesle dile getiren Death Billiards, 3 senedir devam eden bu projenin serileştirilmeye en müsait animesi. Sembolizmiyle, çok özen gösterilerek yazılmış her diyaloğuyla ve elbette ki sorumluluk almayarak tamamen seyircinin yorumuna bıraktığı finaliyle uzun metraj film potansiyeli taşıyan nefis bir YATP ürünü.
0 Görüş:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.