• Love Live! - Fragman - Konu



    Kullanıcılardan maksimum katılım sağlayan bu proje, hayranların hayali idollerin gelecekleri hakkında oy vermelerine olanak tanımaktadır. Online yapılan cep telefonu anketleri idollerin saç modelleri, kostümleri gibi farklı özelliklerini belirlemektedir. "Okul idolu projesi" Tokyo'nun Akihabara, Kanda ve Jinbochou yerleşkelerinin arasında bulunan bir okulda gerçekleştirilmektedir. Katılım eksikliği yüzünden "modernleştirilme" tehlikesiyle karşı karşıya kalan okulun 9 kız öğrencisi okullarını korumak ve devamlılığı arttırmak adına idol olmaya karar verirler.

    Yönetmen: Kyougoku Takahiko

    Fragman

    2 Görüş:

    1. Tam senlik bir seri imiş :)

      YanıtlaSil
    2. Sabırsızlıkla beklediğim serilerden ama bunun konusuyla hiçbir alakası yok.

      YanıtlaSil

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

     

    Neden?

    Küçükken gazetelerin verdiği "noktaları birleştir" oyununu çözerdik, hatırlar mısınız? Noktaları birleştirdiğimizde bir hayvanın veya nesnenin şekli ortaya çıkardı. Edebiyatta bu noktalar darmadağındır. Okur bu noktaları istediği gibi birleştirir, yeni şekiller meydana getirip istediğini elde edebilir. Buna "özgür algı" diyorum. Sinemada ise bu noktalar zaten yönetmen tarafından birleştirilip içi de boyanmış bir şekilde önünüze sunulur. Siz perdede bir insan gördüğünüzde bu insanın gerçekten var olduğunu ve oyunculuk yaptığını bilirsiniz. Dolayısıyla beyniniz anlatılan konuyu bu insanın üzerinden yorumlamaya güdülenir ve anlatılanlar hangi türde (korku/fantastik/drama/komedi vb.) olursa olsun sizin aklınız senaryo aşamasında yazılan metni (edebiyat) yönetmenin anlatımında idrak etmeye yönelir. Buna da "tarifeli algı" diyorum.

    Animasyonda ise bu noktalar birleştirilmiş olmalarına rağmen içleri bomboştur. Meydana getirilmiş şeklin neyi sembolize edeceğine karar vermek sizin seçiminizdedir. Bir insanı izlerken onun yaşayan bir varlık, oyunculuk yapan bir aktör olmadığının bilincindesinizdir. Gördüklerinizin hiçbirinin gerçek olmadığını bilir, hepsinin bir çizerin elinden ekrana yansıdığının farkında olarak izlemeye devam edersiniz. Bu anlatım tekniği de anlatılan konuyla yakınlaşmanızı kolaylaştırır. Edebiyat kadar özgür olmasa da izleyiciyi sinemadan çok daha serbest bırakmakta ve hikayeyi ön plana çıkarmayı başarmaktadır. Buna henüz bir isim bulamadım, zaten bu yüzden izliyorum.

    Followers

    Sugoi